Living-Inn Nijmegen

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over het wonen en leven in Living-Inn Nijmegen? Hieronder krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Heeft u vragen over uw betalingen of uw borg?
Mail: administratie-nijmegen@living-inn.nl

Heeft u vragen over zaken binnen uw appartement, de openbare ruimten, kelder, parkeerplaats of berging? 
Mail:
beheer-nijmegen@living-inn.nl
Bel: 013-5046790

Heeft u vragen met betrekking tot de community of een algemene vraag? 
Mail:
community-nijmegen@living-inn.nl
Bel 013-5046790

Heeft u vragen over activiteitengroepen of heeft u een leuk idee? 
Mail:
sg-lin@outlook.com 

Indien u in aanmerking wenst te komen voor personenalarmering dan kan dat aangevraagd worden bij een zorginstelling. Deze zorgen dan ook dat bij een acute zorgvraag iemand langskomt. Er zijn geen technische voorbereidingen nodig voor personenalarmering.

In Living Inn bevindt zich een verpleegafdeling van de Waalboog. Dit is een verpleegafdeling specifiek voor mensen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Zorgaanbod in uw eigen appartement valt onder thuiszorg. Ook deze zorg kan aangevraagd worden op indicatie. Dat kan tijdelijke zorg zijn (na een operatie) of langdurige zorg. De huisarts kan helpen met de indicatie stelling. De zorg kan geboden worden door diverse zorgaanbieders en is een keuze van de zorgvrager. Daarin kan de Waalboog als onderdeel van zorgkring Nijmegen bemiddelen. Het bieden van de zorg kan echter ook door een andere partij bijvoorbeeld door ZZG gebeuren.

Er komen 4 algemene laadpalen in de garage. Er is geen mogelijkheid om bij een individuele parkeerplaats een laadpaal te plaatsen.

De brandweer geeft hier geen toestemming voor.

Mocht er uitbreiding in de toekomst mogelijk zijn dan zal dat opnieuw bekeken worden.

Startersappartementen krijgen raambedekking. Dit geldt dus niet voor de seniorenappartementen. Starters appartementen hebben daarentegen geen badkamermeubel. Dit is wel aanwezig de seniorenappartementen.

 

En zo ja, glasgordijnen of overgordijnen?

Het zijn verduisterende overgordijnen. De gordijnen hebben allemaal dezelfde kleur (elephant grey)

Seniorenappartementen hebben bergingen. Deze gaan we toewijzen per vleugel. Sommige bergingen bevinden zich op de verdieping. Alle bergingen zijn tenminste 5 m2

 • Parkeerplaatsen worden toegewezen voor de seniorenappartementen waarbij we uiteraard parkeerplaatsen zoveel mogelijk rekening houden met de vleugel waar het appartement zich bevindt.

De parkeergarage is alleen toegankelijk voor bewoners dan wel mensen die een toegangspas hebben. Daarnaast zullen de fietsen dan wel in de eigen berging staan, dan wel in een algemene afgesloten fietsenberging binnen de garage.

Vooralsnog verloopt de bouw conform planning.

Living-Inn Nijmegen ligt aan de Waalsprong, aan de kant van Lent. Aan de rand van de stad, midden in het leven. In dit nieuwe deel van Nijmegen worden maar liefst 12.000 woningen gerealiseerd. Als de ontwikkeling van de Waalsprong gereed is, woont straks een vijfde deel van de inwoners van Nijmegen ten noorden van de Waal. Een onlosmakelijk onderdeel van de stad. U kunt hier een overzicht bekijken hoe de omgeving van Living-Inn eruit ziet.

De eerste huurders van Living-Inn Nijmegen kunnen tot 31 december 2022 volop keuzes maken over de inrichting van het appartement. Bekijk de optiesbrochure hier.

Uniek is dat u als huurder het appartement toch kunt personaliseren. Zo kunt u bijvoorbeeld de indeling en de kleur van de keuken naar eigen wens bepalen. Het luxe en lichte appartement is klaargemaakt om ingericht te worden op maat van een toenemende zorgbehoefte.

Living-Inn kent geen leeftijdsgrens voor senioren. U bent altijd van harte welkom om een van onze huurappartementen te betrekken.

Natuurlijk kan dat. Living-Inn is aangenaam wonen voor zowel de actieve als de zorgbehoevende senior. Een van de grote voordelen van wonen in Living-Inn, is dat uw woonsituatie aangepast kan worden op een zorgbehoefte die plots kan ontstaan. Zo kunnen ook echtparen écht samen oud worden en hoeven ze niet noodgedwongen van elkaar gescheiden te worden.

Wij richten ons met ons aanbod van appartementen onder de huurtoeslaggrens op starters die graag hun steentje bijdragen aan het welzijn van hun seniore medebewoners. In de vorm van een praatje, een leuke activiteit en een oogje in het zeil. Living-Inn kent geen leeftijdsgrens voor starters, maar de appartementen zijn zo ingericht dat ze perfect zijn voor alleen- of samenwonende starters.

We hebben mooie partners die zich gaan vestigen binnen Living-Inn, Hierdoor hebt u als bewoner vele faciliteiten en services in huis: huisarts, fysiotherapie, kinderdagverblijf, zwembad, horeca met terras, en kapper/beautycentrum.

U bent helemaal vrij in hoe u het wonen en leven binnen Living-Inn inricht. U kunt dus per dag en moment zelf bekijken waar u zin in hebt. Wonen doet u in alle rust en privacy. Hebt u zin in een spontane ontmoeting of doet u graag mee aan een van de vele activiteiten die georganiseerd worden? Dan is daar alle gelegenheid toe.

Living-Inn Nijmegen is een plek waar jong en oud, bewoners en omwonenden, vrienden, familie en kennissen samenkomen. Het staat iedereen vrij gebruik te maken van de openbare faciliteiten en voorzieningen.

Living-Inn Nijmegen is bedacht en wordt gebouwd door de Roozen van Hoppe Groep. Een veelzijdige vastgoedontwikkelaar en bouwpartner met veel ervaring op het gebied van maatschappelijke conceptontwikkeling.

De opleverplanning van zowel senioren als starters kan pas gegeven worden als we ook de zekerheid hebben dat alle nutspartijen kunnen leveren (denk aan energie etc). Dus we zijn ook afhankelijk van derden in deze. Zodra we een realistische planning kunnen geven, wordt deze gedeeld. Zoals gezegd leveren we per vleugel op. De start van de oplevering is vooralsnog gepland medio Q4 2023 tot en met Q1 2024.

De toewijzing van de zorgappartementen gaat via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Meer informatie vindt u via: www.ciz.nl/client

De definitieve inschrijving is gestart op 1 november 2021. U kunt zich met uw eigen account inschrijven via de website. Bij de inschrijving kunt u uw voorkeuren bekendmaken.

Nadat u uw dossier volledig hebt gemaakt, zullen de makelaars aan de hand van de documentatie bekijken welke mogelijkheden er zijn voor het huren van een woning en zullen zij met u de huurovereenkomst sluiten.

Via de makelaar krijgt u te horen of er een bouwnummer is toegewezen.

Specifieke zorgwensen kunt u direct na de definitieve toewijzing van het appartement bij ons aangeven. Wij zullen er dan alles aan doen om deze wensen verwerkt te hebben bij oplevering van uw appartement.

Alle appartementen zijn voorzien van vliesbehang en geverfd. Het appartement is instap klaar.

De appartementen worden opgeleverd met een PVC-vloer. Als eerste bewoner kunt u zelf kiezen uit een aantal kleuren.

Het overzicht van de appartementnummers die deze optie bieden, vindt u hier.

U huurt een appartement in Living-Inn voor tenminste een jaar, met een opzegtermijn van minimaal een maand. Bij ondertekening van de huurovereenkomst betaalt u 1 maand borg. De tweede maand borg dient 8 weken voor oplevering betaald te zijn.

Extra kosten meerwerk
Mocht u specifieke wensen hebben waar meerkosten voor gelden dan worden deze in rekening gebracht binnen zes maanden na ondertekening van de huurovereenkomst. Te denken valt aan meerkosten van een grotere keuken en eventuele aanpassingen t.b.v. de tweede slaapkamer.

Uw bruto maandinkomen dient 3,5 keer de kale maandhuur te bedragen. Mocht u net niet voldoen aan de inkomenseis, dan wordt uw eigen vermogen voor tien procent meegerekend.

Helaas is dit niet mogelijk. U dient te beschikken over een arbeidscontract van minimaal een jaar. Nulurencontracten en contracten via een uitzendbureau kunnen niet meegeteld worden.

Het voorschot op de servicekosten bedraagt honderd euro per maand. Voor dit bedrag voorzien wij in alle onderhouds- en beheerkosten van de algemene ruimtes zoals het onderhoud aan de liften, de schoonmaak van algemene ruimtes en de kosten voor de beheerder.

Er is een centraal gelegen hoofdentree. De zorgvleugel krijgt een eigen ingang.

Ja, het is aannemelijk dat de commerciële uitbaters van de faciliteiten speciale bewonersarrangementen gaan aanbieden.

In de commerciële plint treft u ondersteunende horeca, een zwembad, fysiotherapeut, huisarts, kapsalon en gezamenlijke ontmoetingsruimtes.

Ja, u kunt het Living-Inn huisreglement hier downloaden.

Ja, dit is mogelijk. Zie hiervoor het huisreglement.

De vaste parkeerplaats kost veertig euro per maand. Een extra parkeerplek kost zestig euro per maand (op basis van beschikbaarheid).

Ja, wij zorgen dat deze op een goed bereikbare plek geplaatst worden, zodat u eenvoudig uw scootmobiel kunt opladen.

Ja, in de garage kunt u uw elektrische auto opladen.

Naar verwachting vindt de oplevering van Living-Inn Nijmegen in het najaar van 2023 plaats.

Tegels zijn van zelfde formaat en hoogglans.

Alle balkondeuren van de seniorenappartementen hebben naar binnen draaiende deuren. Het betreft een dubbele deur (totaal dus 1.60 meter doorgang).

Ja, balkons hebben glazen wanden van 90 cm hoog met uitzondering van Graaf Allardsingel daar is balkon glas tot vrijwel bovenaan dicht (geluidsscherm).

Buiten kozijnen zijn van kunststof, binnen kozijnen van hout.

Er is een kleine drempel die geen belemmering vormt voor een rolstoel. Dit geldt eveneens voor badkamer. Voordeur is geheel drempelloos.

Nee.

Cai aansluiting komt in woonkamer en in de slaapkamer.

Nader te bepalen bij keuze keuken.

Nee, in principe worden accu’s voor elektrische fietsen opgeladen in de eigen woning (via eigen meterkast). In de kelder is er wel een algemene laadplek voor scootmobiels.

Er is sprake van 1 flexibele douchekop.

Doorrijhoogte ongeveer 2 meter.

De ingang bevindt zich tussen blok G en I en is groen bedekt (maakt daarmee onderdeel uit van de binnentuin).

 • De hal zoals hij in de modelwoning is ook de hal hoe deze in Living-Inn gaat worden, ook met deze lambrisering waar je je makkelijk aan kunt vasthouden. (Lampen en overige decoratie nagelaten)
 • De modelwoning heeft een oppervlakte van 96m2, de woonkamer is 57m2 en de slaapkamer 23m2. De slaapkamers in Living-Inn zijn ongeveer 18m2. Zie bijlage voor plattegrond met oppervlaktes.
 • In de modelwoning is het toilet volledig tot aan het plafond betegeld. In Living-Inn zal dit maar tot de helft zijn.
 • Zowel de muurtegels van het toilet als de badkamer worden een volledig witte tegel. De modelwoning heeft marmerlook tegels.
 • Er komt een optie voor een wandje in de douche, maar vanwege het levensloopbestendige is dat niet standaard. Is dus een optie keuze van de huurder.
 • Er komt in de badkamer een luxere vierkante wasbak, nu hangt er nog een ander type wasbak.
 • De keuken die momenteel in de modelwoning staat is niet de keuken die in de appartementen gaan komen, wel is de keuken even groot (3meter). In de bovenste la liggen de keuken brochures met de opties en de prijzen hiervan (gaat om een eenmalige betaling, wordt dus niet in de maandhuur berekend).
 • Gehele appartement is voorzien van vloerverwarming dus je kunt bezoekers erop wijzen dat dit vrije wanden oplevert dus meer ruimte voor kasten aangezien er nu airco’s en verwarming kacheltjes hangen.
 • De deuren van de modelwoning zijn dezelfde als de deuren die in Living-Inn gaan komen. (Schuifdeuren naar de slaap en badkamer en de moderne deur tussen de hal en woonkamer)
 • Alle vloeren zijn PVC en de vloer die er ligt is een van de opties ook die op de hal is een van de opties. Huurder kan eigen kleurkeuze maken uit de 4 opties.

Energieniveau is A+ (elk appartement heeft eigen meter).

In woonkamer en slaapkamer komt CAI aansluiting.

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Dan voorzien wij u graag van een persoonlijk en passend antwoord.

Contact
Living-Inn Nijmegen Nijmegen

Nieuwsgierig naar de verhalen van toekomstige bewoners en de Nijmeegse wethouders? En nog nieuwsgieriger naar de appartementen en alle opties? U leest en ziet het allemaal.

Download brochure
Living-Inn Nijmegen