Living-Inn Nijmegen

Nieuws

Nijmeegse wethouders Tiemens en Vergunst juichen komst Living-Inn naar hun stad toe
apr

Nijmeegse wethouders Tiemens en Vergunst juichen komst Living-Inn naar hun stad toe

De Nijmeegse wethouders Harriët Tiemens en Noël Vergunst verheugen zich op de start van de bouw van Living-Inn. Vergunst: “We vinden het in Nijmegen belangrijk om ook ruimte te bieden aan vernieuwende woonconcepten. Living-Inn sluit daar naadloos bij aan.”

‘Onlosmakelijk onderdeel van Nijmegen’

Wethouder Tiemens is onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid en wonen. Haar collega Vergunst voor stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening. Deze ervaren bestuurders zien dat Living-Inn een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de ontwikkeling van een ‘nieuw deel Nijmegen’. Vergunst: “Als we over een jaar of tien helemaal klaar zijn met de ontwikkeling van de Waalsprong, woont straks maar liefst een vijfde deel van de inwoners van Nijmegen ten noorden van de Waal. We werken er hard aan om dit een onlosmakelijk onderdeel van de stad te laten zijn.”

Een levendige mix van mensen

Volgens wethouder Tiemens sluit het concept van Living-Inn naadloos aan bij de ontwikkelingsplannen van de Waalsprong: “Ik vind het belangrijk dat jong en oud elkaar kunnen vinden in de stad. Dat we een levendige mix krijgen van verschillende typen mensen, met verschillende levensstijlen. Dat dat samenkomt in één woonvorm vind ik bijzonder. En wij zijn blij dat we daar als gemeente een heel passende plek voor hebben in Hof van Holland.”

Plek voor starters, ruimte voor jonge gezinnen

In Nijmegen is het voor starters lastig een betaalbare woning te vinden. Living-Inn draagt een steentje bij aan de oplossing van dit probleem. Dat ervaart ook Tiemens: “De woningmarkt staat onder spanning en het is voor sommige doelgroepen heel moeilijk om geschikte woonruimte te vinden. Living-Inn werkt mee aan oplossingen voor starters.” Haar college Vergunst vult aan: “En natuurlijk laten senioren die verhuizen naar Living-Inn wellicht een grotere woning achter die weer geschikt is voor jonge gezinnen.”

‘Stad met oude roots, maar jonge vibe’

Wethouders Tiemens heeft nog een boodschap voor de toekomstige bewoners van Living-Inn Nijmegen: “Als u hier straks een van de gelukkige bewoners bent, dan woont u in een van de jongste wijken van de stad. U maakt dan deel uit van een stad met oude roots, maar met een jonge vibe. Dat vindt u terug in uw toekomstige woonomgeving en in het concept van Living-Inn. Dat wordt fijn wonen!”


Terug naar overzicht