Leven in de stad

Nijmegen

Over een tijdje woont een vijfde deel van de Nijmegenaren in de Waalsprong. De omgeving van Living-Inn is bruisend, maar tegelijkertijd rustgevend. Met volop horeca, winkels én natuur om de hoek. En als u de brug oversteekt, staat u midden in het Nijmeegse stadscentrum.

Smakelijk leven

Aan de Waalzijde van Living-Inn herleeft Bourgondië. Restaurants, cafés, terrassen en hotels vindt u er in alle geuren en kleuren. Van superhip tot lekker kneuterig. Van de Hollandse pot tot exotische keukens. Uw smaakpapillen verheugen zich al op het leven in en rondom Living-Inn.

Lekker uitwaaien

Langs de Waal strekt zich een prachtig natuurgebied uit. Met veel groen, zandstrandjes en een lekkere bries vanaf het water. De Waalsprong is het hele jaar door de perfecte uitvalsbasis om eropuit te trekken. De verschillende delen van De Waalsprong worden verbonden door het Groene Lint, een fijne fiets- en wandelroute.

Terug de tijd in

Bij de ontwikkeling van de Waalsprong is er veel aandacht voor het behoud van cultuurhistorisch erfgoed. De Griftdijk, de Oosterhoutsedijk, Fort Beneden-Lent en de Historische Tuinderij Warmoes vormen markante elementen in dit gebied. De Waalsprong kent een rijk verleden, waarin de Romeinse tijd een belangrijk deel uitmaakt. Meer daarover leest u hier.

Jong blijven in de oudste stad

“Of u nu houdt van de rijke historie of van alles wat een moderne, levendige stad te bieden heeft: Nijmegen heeft het”, vertelt wethouder Harriët Tiemens ons enthousiast. In de oudste stad van Nederland is het dan ook niet moeilijk om jong te blijven. Waag de sprong vanaf de Waalsprong naar de andere delen van Nijmegen en verveel u geen moment.